Monday, December 17, 2012

Пълнени печени ябълки

Днес ще ви представя бърз и лесен десерт, а именно печени ябълки с пълнеж от бял шоколад с ядки. Не мога да дам конкретен линк , тъй като четох различни рецепти за да добия груба представа как се прави и в крайна сметка взех от всяка по нещо, без да се придържам към никоя конкретно. Като за първи път се получи доста вкусно :)

Продукти, които използвах:
4-5 по-големи ябълки (червени, леко кисели)
1 бял шоколад
орехи
стафиди
малко канела
2-3 бисквитки
масло


Като за начало изрязваме внимателно капачетата на ябълките и отстраняваме вътрешността им като внимаваме да не пробием дъното. Аз използвах инструмента, с който се чистят чушки и  лъжица за да извадя част от вътрешността на ябълката, която се запазва за по-късно.



След това на водна баня разтапяме шоколада с малко масло, добавяме канелата, смлените орехи и стафиди, докато се получи хомогенна маса. Накрая към тях се добавя и частта от ябълките, която сме извадили в началото, както и 2-3 натрошени бисквитки в случай, че сместа е прекалено рядка.


Ябълките се пълнят и се нареждат в тава, която се пълни с един пръст вода. Капачетата се намазват с малко масло (може дори да се остави малко парченце от него и във вдлъбнатината на капачето) и накрая всичко се пече около 20 минута при 180-200 градуса.



Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment